תבשיל בשר ראש בנוסח מרוקאי

יש מצב שזה שעון החורף, ואולי לא, אבל פה בירושלים כבר די קריר בערב וזו סיבה מספיק טובה להתחיל לחשוב על תבשילים כבדים של חורף.

אחד מהם, שכנראה לפי שמו רבים יוותרו עליו, הוא תבשיל של בשר ראש (בקר) בנוסח מרוקאי. אחרי שהכנתי אותו כבר כמה פעמים, ואף פעם לא היה מספיק, אני ממליץ לכם בחום לאמץ אותו לאחת השבתות החורפיות. לא תצטערו, ואם כן, תמיד תוכלו להאשים אותי…

הסרט בתבשיל הזה הוא הניקוי (היחסי) של הבשר. אחרי שמורידים כל מיני חלקים לא רצויים נשארים עם פיסות בשר משולבות באחוז נאה של שומן וג'לטין. לא צריך להפטר מהם שכן הם משתלבים מצויין בתוצאה הסופית (המתכון מתייחס לקילו בשר אחרי ניקוי). מרתיחים אותן בסיר עם הרבה מים ועשרה גרגירי פלפל אנגלי כשעה. מקפים את הקצף (כן, עם ק ולא כ, בדקתי…). מסננים (שומרים את מי הבישול בצד) וחותכים את הבשר לחתיכות של ביס. בטאג'ין (או בכל סיר לבישול ארוך) מטגנים קלות כראש שום קצוץ כרצונכם בכשליש כוס שמן זית, מוסיפים כ – 250 גרם גרגירי חומוס מבושלים (השריה בלילה ובישול של כשעה וחצי עם הרבה מים) וכארבעה פלפלים יבשים מתוקים וארבעה חריפים יבשים, כפית וחצי פפריקה מתוקה, כפית כוסברה טחונה, ארבעה עלי דפנה, מלח ופלפל שחור גרוס. ממשיכים לטגן עוד שלוש – ארבע דקות על להבה בינונית. מוסיפים את הבשר ואת מי הבישול שלו עד כמעט כיסוי (שני סנטימטרים פחות), מרתיחים, מכסים, מנמיכים להבה למינימום ונותנים לו לרוץ חמש – שש שעות. אפשר בתנור על 140 מעלות, אפשר על פלטה מהבוקר עד הצהריים (במקרה הזה לתת קצת יותר זמן גז לפני שמעבירים למקרר ללילה).

בקטנה: אורז לבן בצד, סלט עגבניות עם פלפל חריף ושום. אני שונא חורף. באמת.

מבשלים את הבשר

מטגנים שום

מוסיפים פלפלים יבשים

מוסיפים חומוס מבושל

מוסיפים את הבשר

מכסים, בישול איטי כמה שעות טובות

יאללה לשולחן

About these ads
רשומה זו פורסמה בקטגוריה אוכל, על האש, על הגז, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לרשומה זו עם קישור ישיר.

16 תגובות על תבשיל בשר ראש בנוסח מרוקאי

  1. אורלי הגיב:

    נראה מעולהההההההההההה, אמרה מי שסולדת לחלוטין משומן:)

  2. אורלי הגיב:

    אף פעם אין לי בקשות מיוחדות!!אני כל כך סומכת עליך ונהנית מכל מה שאתה מכין:))

  3. אורלי הגיב:

    עד כאן…יש כמה דברים שקשה לי להכניס לפה אבל זה כנראה רק בגלל שאני לא מבינה גדולה באוכל איכותי ומסתפקת בזה השגרתי…
    חייבת לציין שהזיכרון שלך מצויין:)

  4. פינגבק: 2010 במספרים | בישול טעים, יין טוב

  5. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    מזכיר את בית סבתא נראה מזה טוב הולכת להכין לסוכה תודה

  6. ליזה הגיב:

    אפשר לבשל בסיר רגיל או שחייבים את הטיאג'ין?

  7. חגית הגיב:

    היי.. בסיר רגיל גם לתת לבשר 5-6 שעות?

    • משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      כן, תטעמי את הבשר מדי פעם לראות שהתרכך

      • חגית הגיב:

        אני רוצה להכין מחר בבוקר את התבשיל אבל יש לי רק פלפלים חריפים ולא מתוקים מה נשים במקום?

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s