קדירת אוסובוקו

במטבח, כמו בחיים, אני משתדל לבחון דברים ביחס של עלות מול תועלת: האם התוצאה שווה את המאמץ שהושקע.

אם ננסה לכמת את זה לחיי היום יום, סלט ירקות עשיר, קצוץ דק ומתובל טוב בטח יקבל ציון 7.5 מתוך 10 – הוא טעים, אבל יש מאמץ בקיצוץ הירקות. זה לא אומר שהוא לא שווה הכנה, אבל בדרך כלל נשקיע בפחות ירקות ונעדיף לחתוך אותם בצורה גסה יותר. המתכון הבא, השראה מג'יימי אוליבר בספר על איטליה, מקבל ללא ספק ציון 9 – השקעה של 10 דקות, תוצאה מדהימה. חומרי הגלם פשוטים: אוסובוקו עגל עם עצם (קילו יספיק לשלושה אנשים), עשרה מחטים של רוזמרין, חמש עשרה שיני שום קלופות, 2 עלי דפנה, בקבוק יין אדום, מלח ופלפל שחור גרוס. החלק הקשה ביותר במתכון הוא לקלף את שיני השום…

בסיר לא רחב שמתאים לתנור מסדרים שכבה של הבשר, עליה שום, מחטי רוזמרין, עלה דפנה, מלח ופלפל. בונים שכבות עד שנגמר הבשר (כל קילו אמור לבנות שתי שכבות ולכן הסיר לא יכול להיות רחב מדי). לסיום, מכסים הכל ביין. רתיחה על הגז ומשם לתנור, חום של 140 מעלות ל 6-7 שעות, או ללילה, כמו חמין על 110 מעלות. בשני המקרים יש להקפיד על מניעה של אידוי, אז השתמשו בסיר עם אטימה טובה או כסו אותו בנייר כסף הדוק. התוצאה – בשר רך מאוד שמתפרק מהעצם, טעמים עמוקים, שיני שום נימוחות ורוטב שנספג מצוין באורז לבן.

בקטנה: אני מניח ששמעתם את המושג "לא מבשלים עם יין שלא מוכנים לשתות אותו". ככלל אצבע אני מסכים, אבל אל תרוצו לקנות יינות מפונפנים. יין אדום יבש של סגל שנמצא בכל סופר ועלותו באיזור ה- 25 שקלים עושה עבודה מצוינת!

אוסובוקו עגל

שום, רוזמרין, עלי דפנה ויין

שכבה ראשונה

שכבה שנייה

להוסיף יין

כעבור כמה שעות... מוכן להגשה

מוגש בתוספת אורז לבן, במיה ותפוחי אדמה אפויים

About these ads
רשומה זו פורסמה בקטגוריה אוכל, בתנור, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לרשומה זו עם קישור ישיר.

7 תגובות על קדירת אוסובוקו

  1. רותם פרץ הגיב:

    ראשית אני אנצל את ההזדמנות לומר לך – תתחדש על הבלוג.
    ולגבי המתכון, הוא נשמע טוב ופשוט, אני אנסה אותו בקרוב.

  2. לילך הגיב:

    האוסובוקו יצא מצויין, תודה על המתכון! חבל שאי אפשר לשים תמונות, גם טעים וגם חתיך ;-)

  3. פינגבק: שוב אוסובוקו :-) | בישול טעים, יין טוב

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s